Georges Orwell, La revolta dels animals / Gluck: Danza de las furias (Orfeo y Eurídice)

<<Pel gener va faltar el menjar. La ració de gra fou dràsticament reduïda i els va anunciar que com a compensació es donaria una ració extra de patates. Llavors, però, es va trobar que la major part de la collita de patates s'havia gelat, perquè no havien estat prou cobertes de terra. ... L'espectre de la fam hi planava>>.

<<Dotze veus cridaven amb ràbia, i totes sonaven igual. No hi havia dubte, ara, sobre el que havia passat a les cares dels porcs. Les bestioles de fora miraven els porcs i després els homes, els homes i després els porcs, altre cop els porcs i després els homes; però ja era impossible de distinguir qui eren els uns i qui eren els altres>>.

Georges Orwell, La revolta dels animals, Barcelona, Destino, 1994, p. 76, p. 139. 

https://youtu.be/lK-iOBm39_Y GLUCK: Danza de las furias (Orfeo y Eurídice)



El cuento de la revolución de los animales de una granja para liberarse de la opresión humana es una descripción, nítida, de la revolución comunista: la traición a los ideales, la mentira y el terror como instrumentos de poder; el crimen, la pobreza, la esclavitud y la conversión de los nuevos amos en una copia empeorada de los amos antiguos. Georges Orwell (Eric Blair) publicó este libro en 1945 (Animal Farm). 

Comentarios

Entradas populares