Quim Monzó, Tot és mentida

 "Com deuen haver comprovat les persones que tenen llibres, tret dels llibres amb el llom prou ample per escriure-hi horizontalmente el nom de l'autor i el títol, en uns lloms les paraules van de dalt a baix i en altres de baix a dalt. Aquesta falta de ssistematització fa que buscar un llibre sigui una feina cansada, perquè -torcis el coll cap on el torcis- uns títols els llegiràs del dret i altres del revés. [...]

   D'entrada, els llibres en anglès no els he hagut de tocar. Tots els lloms estan escrits de la mateixa manera: de dalt a baix. Els llibres en alemany, francès i occità, en canvi, els he hagut de posar tots cap per avall, perquè les paraules dels seus lloms es llegeixen de baix a dalt. El caos el trobo als llibres en català, castellà, italià i gallec. Cada editorial posa els lloms con li ve de gust: de dalt a baix o de baix a dalt. I fins i tot hi ha editorials que alternen les possibilitats, per acabar de putejar".

   "La denominada saviesa popular ho té clar: si l'àvia tingués collons seria l'avi. Alguns hi afegeixen: i si tingués dues rodes, seria una bicicleta".

Quim Monzó, "Lloms", Tot és mentida, Barcelona, Quaderns Crema, 2000, pp. 49-51, 205.  

https://youtu.be/fF7VPXDJp4k  Quantic: Cumbia sobre el mar

 Quim Monzó

Comentarios

Entradas populares