Alberto Pimenta, Discurs sobre el fill de puta

 "El fill de puta és sempre allò que els altres fills de puta del moment i del lloc són; és, perquè és això el que convé ser, i per tant ell és això. El fill de puta s'insereix sempre en el procés en curs, siga el que siga, i aquest és un més dels trets distintius del fill de puta. El fill de puta col·labora i està sempre amb el vent, sempre amb la marea, sempre amb l'ona. El fill de puta és sempre en el més alt grau possible allò que convé ser al lloc i al moment en què viu. El gran problema, la desorientació, la desventura summa del fill de puta té lloc en aquells moments de transició, d'inseguretat respecte al rumb dels esdeveniments, en aquells moments en què la balança està aturada per instants i no se sap quin plat és de major pes". 

Alberto Pimenta, Discurs sobre el fill de puta, Valencia, Amós Belinchón, 1990.

Discurso sobre o filho-da-puta, Lisboa, Teorema, 1977

Educativo opúsculo de un interesante escritor portugués. Amós Belinchón lo tradujo al valenciano y lo publicó en el noventa. 

Se publicó en castellano en 2014, en Logroño, por la editorial Pepitas de Calabaza. El título fue Discurso sobre el hijo-de-puta, con las tres últimas palabras unidas por guiones (yo hubiera puesto hijoputa).

http://opalcoeomundo.blogspot.com/2010/07/ainda-inexistencia-de-alberto-pimenta.html       Un artículo sobre varias cuestiones relativas a Alberto Pimenta, como su inexistencia. 



Comentarios

Entradas populares